آیا ممکن است تعارضات در رابطه زناشویی وجود نداشته باشد؟
آیا ممکن است تعارضات و دعوا و اختلاف نظر در رابطه زناشویی وجود نداشته باشد؟ آیا قابل حل هستند؟ چگونه این تعارضات و اختلاف نظر ها را مدیریت کنیم؟
امروزه در زندگی انسان ها مشکلات فراوانی وجود دارد و خیلی از آنها باعث می شود تا ذهن انسان به آنها درگیر شده و نتواند به خوبی زندگی خود لذت ببرد.یکی از مهم ترین مشکلاتی که ممکن است در زندگی انسان رخ دهد وجود اختلافات و دعوا ها بین زن و شوهر ها می باشد.ما در این مطلب قصد داریم تا به سوالات زیر بپردازیم و به آنها پاسخ دهیم تا در پایان شما جواب تمامی این سوالات را به دست آوردید.
1-آیا ممکن است تعارضات و دعوا و اختلاف نظر در رابطه زناشویی وجود نداشته باشد؟
2-آیا این تعارضات و اختلاف نظرها قابل حل می باشد؟
3-چگونه این اختلاف نظرها را مدیریت کنیم؟
وجود دعوا و اختلاف نظرها و تعارضات در رابطه زناشویی
با تحقیقات انجام شده توسط مشاوران حرفه ای پاسخ به سوال آیا ممکن است تعارضات و دعوا و اختلاف نظر در رابطه زناشویی وجود نداشته باشد؟ از نظر مشاوران زندگی و خانواده خیر می باشد. به دلیل اینکه هیچ کدامیک از انسان ها به طور کامل با هم شباهت ندارند و ممکن است هر کسی در مورد یک موضوعی نظری متفاوت داشته باشد. ولی زن و شوهرها در زندگی در چیزهایی با هم تفاهم دارند اما این بدین معنا نیست که آن ها شبیه به هم هستند بلکه مفهوم آن این است که نظراتشان نزدیک به هم است.
با توجه به مطلبی که گفته شد تا حالا متوجه شده اید که در زندگی زناشویی قطعا دعوا ها و اختلاف نظرهایی پیش خواهد آمد و هیچ زندگی نیست که این اختلاف نظرها را ندیده باشد.حال ممکن است کوچک باشد و زود بر طرف شود و یا امکان دارد بزرگ باشد و موجب دعوا های خانوادگی بزرگ شود و یا امکان جدایی زن و شوهر را در خود جای دهد.اما می توان این مشکلات را مدیریت و حل کرد و یا قبل از بروز آن پیشگیری کرد که در ادامه به آن خواهیم پرداخت.
چگونه اختلافات را حل کنیم؟
برای حل دعوا ها و مشکلات زناشویی راه حل های بسیار ساده ای وجود دارد که اگر انسان ها آنها را یاد بگیرند به راحتی و با سرعت اختلاف هایشان حل خواهد شد.در ادامه به تکنیک هایی که برای حل کردن این مشاجرات وجود دارند را معرفی خواهیم کرد.
صحبت کنید
بسیاری از زوج های جوان در طول روز بسیار کم با همدیگر صحبت می کنند. منظور از صحبت کردن، صحبت های روزمره و معمولی نیست، صحبت کردنی که در آن به بیان احساسات، عواطب، نظرات ترس و اندوه ها پرداخته بشود. صحبت هایی که پیرامون اهداف و انتظارات باشد و به دو طرف حس امنیت و آرامش بدهد.
وقتی زن و شوهر در طول روز یک زمان مخصوص، برای حرف زدن داشته باشند، تمام تنش ها، دلزدگی ها، اختلافات و حتی ابراز احساسات را می توانند در همان چند دقیقه به طرف مقابل ابلاغ کنند. اختلافات زناشویی همیشه مربوط به دو طرف نیست. گاهی تنش هایی که از محیط پیرامون به فرد تزریق می شود، باعث پرخاشگری و بحران های عصبی می شود. در چنین موقعیت هایی حرف زدن های محبت آمیز و حس درک شدن از طرف همسر، می تواند به بهبود شرایط روحی بسیار کمک کند. وقتی زن و شوهر در طول روز با همدیگر صحبت های سازنده داشته باشند؛ می توانند تمام دلزدگی ها و ناراحتی هایشان را مطرح کنند و با کمک همدیگر راه حل هایی برای یک یک آن ها بیابند
.پس این را در نظر داشته باشید که این صحبت کردن از صحبت های روزمره بسیار مهم تر است.
موضوع اختلاف نظرتان را به طور دقیق مشخص کنید
گاهی مواقع در هنگام صحبت کردن، موضوع مشخصی وجود ندارد. یعنی تکلیف دو طرف مشخص نیست که قرار است راجع به چه موضوعی حرف بزنند. گاهی اختلافات مشمول گذر زمان شده اند؛ بدون اینکه تلاشی برای حل آن ها انجام بگیرد و همین امر مشکلات را چند برابر کرده است. پس زمانی که تصمیم می گیرید برای حل یک بحران یا حل یک اختلاف وارد صحبت دو جانبه شوید، حتما موضع مشخصی برای آن ترتیب دهید و بدون حاشیه رفتن ها درباره ی همان یک موضوع صحبت کنید.
زخم های قدیمی را تازه نکنید
زمانی که شرایط یک گفتگو فراهم شد بعضی از زوج ها شروع می کنند به گله گذاری و تمام مسائلی را که از اوایل ازدواج باعث ایجاد کینه و کدورت شده است را مطرح می کنند و تصور می کنند نباید هیچ فرصتی را برای بیان ناراحتی های خود از دست بدهد. در حالی که باید قبول کرد، بخشی از ناراحتی ها مشمول گذر زمان می شوند. اگر زمان شان منقضی شود، صحبت کردن درباره ی شان بی ارزش خواهد بود.
در چنین موقعیت هایی است که باید گفت: لطفا زخم های قدیمی را تازه نکیند!صرفا درباره ی مسائلی صحبت کنید که به تازگی باعث ایجاد اختلاف و ناراحتی میان شما و همسرتان شده است.لطفا حتما این نکته را رعایت کنید که این بحث نه تنها باعث حل مشکل نمی شود بلکه اوضاع را خراب تر هم می کند.
لطفا ادب را رعایت کنید
به این نکته ی عمیق حتما فکر کنید که کسی که رو به روی شما قرار گرفته است، دوست یا همکار و یا فامیل دور شما نیست، که بتوانید به راحتی از دستش بدهید. قرار نیست تمام احساسات بدی که در این رابطه به شما تحمیل شده است، طی یک اقدام آنی و با الفاظ زشت بیان شود. گاهی شدت دردی که کلمات به انسان وارد می کنند حتی از زخم های بدنی هم عمیق تر می باشد. کلمات حرمت دارند و رابطه ی زناشویی هم محترم ترین نوع رابطه است. پس نباید با از بین بردن حریم زناشویی، احساس ارزشمند بودن را در طرف مقابل خدشه دار کنید.
حرفی نزنید که بعدا پشیمان شوید
زمانی که انسان عصبانی است، نمی تواند تصمیمات منطقی و عاقلانه ای بگیرد. برای همین است که به ما توصیه شده است؛ در هنگام عصبانیت تصمیم نگیریم چرا که بعدا پشیمان خواهیم شد. مسائل زناشویی از حاد ترین و حساس ترین مسائل زندگی بشر در عصر حاضر است. گاهی مشکلاتی پیش روی ما قرار می گیرد که قدرت کنترل احساسات از ما سلب می شود. خونسردی مان را از دست می دهیم و ممکن است دست به اقدام غیر قابل جبرانی بزنیم. اما باید نهایت تلاش مان بر این باشد که حرفی نزنیم یا اقدامی نکنیم که پشیمان شویم. چرا که بسیاری از زخم ها هیچ گاه التیام نمی یابند و همیشه روح و روان فرد مقابل را آزار می دهند. بسیاری از کتک کاری ها، فحش و فحش کاری ها نتیجه ی همین عدم کنترل احساسات است.
چگونه می توانیم اختلافات نظرها و تعارضات را مدیریت کنیم؟
همیشه از قدیم تا الآن و تا آینده افراد بزرگ تر می گویند:”زن و شوهر دعوا کنند ابلهان باور کنند”..»
بحث و اختلاف بین همسران یک موضوع طبیعی است که تقریبا بین هر دو نفر پیش میآید. عاشق و معشوق هم که باشید، وقتی زیر یک سقف زندگی میکنید، بههرحال اختلافنظر و بحث و چالش و حتی دعوا به وجود میآید و این یک موضوع اجتنابناپذیر است، اما موضوع مهم این است که وقتی اختلافی به وجود میآید، چطور آن را مدیریت کنید.در ادامه به بررسی این موضوع خواهیم پرداخت.
چه زمانی را انتخاب کنیم؟
بهتر است اختلافات و مشکلات زناشویی در زمانی نزدیک به زمانی که مشکل پیش آمده حل شود. به تعویق انداختن حل اختلافات باعث کهنه شدن، کینهورزی، دلخوری و… میشود. بهتر است زمانی که مشکلی پیش میآید (نه دقیقا در همان لحظه) نزدیکترین زمان مناسب را پیدا کرده و راجع به مشکلتان و رفع کدورت اقدام کنید. البته افراط نکنید و اگر همسرتان آمادگی لازم را ندارد با اصرار او را به صحبت وادار نکنید. مسلما در همان لحظه و در اوج عصبانیت و از سوی دیگر مدت طولانی بعد از بروز مشکل، زمان مناسبی برای صحبت و حل اختلافات نیست. بین این دو، زمان مطلوبی که هر دو آمادگی دارید را انتخاب کرده و صحبت کنید.
حاشیه های بحث را فراموش کنید!
بعد از اینکه زمان مناسب را انتخاب کردید باید بتوانید موضوع اختلاف را صریحا مشخص کنید. زن و شوهرهای زیادی را میبینیم که در صحبتها از موضوع اصلی دور شده و وارد حواشی زیادی میشوند، در آخر هم نتیجه موردنیاز را کسب نمیکنند. بهتر است یک یا حداکثر دو موضوع را برای یک جلسه انتخاب کرده و فقط راجع به همانها صحبت کنید. در این صورت کمتر به حواشی پرداخته و مشکل اصلی برایتان مشخص میشود.
برچسب نزنید!
از بهکار بردن عباراتی مثل «تو همیشه همینطور هستی»، «تو هیچوقت توجه نمیکنی»، «تو هر وقت میخواهی کاری انجام دهی همینطور میشود» و بهطور کلی جملاتی که مطلق هستند، پرهیز کنید. این جملات جز برچسب زدن به همسرتان و متهم کردن او نتیجه دیگری در بر نخواهد داشت. چنین جملاتی همسرتان را در این موقعیت قرار میدهد که همیشه عملکرد بدی داشته که حتما اینطور نیست. هرکسی هم عملکرد خوب و هم عملکرد نامطلوب دارد و این برچسب زدنها حتی اگر اعتقاد قلبیتان نباشد، تاثیر مخرب خود را برجا خواهد گذاشت. اگر همسرتان کاری را که به او سپردهاید بهخوبی انجام نداده، میتوانید از عملکرد او در همان موقعیت انتقاد کنید و مثلا بگویید: “اکثر اوقات فعالیت های تو بسیار عالی و پسندیده بوده اما این دفعه از عهده کار بر نیومده ای”.
نقد کردن را به خوبی بیاموزید
باید بدانید انتقاد کردن با حمله یا متهم کردن کاملا متفاوت هستند؛ انتقاد کردن با هدف بهبود عملکرد و رابطه انجام میشود اما متهم کردن فقط انداختن همه تقصیرات به گردن فرد مقابل است. اگر قصد متهم کردن همسرتان را دارید که باید بگوییم تیشه به دست گرفته و به جان ریشه رابطهتان افتادهاید. اما اگر قصدتان این است که همسرتان رفتار خود را اصلاح کند و اختلافهایتان حل شود، شیوه صحیح انتقاد کردن را بیاموزید. لحن دوستانه برای انتقاد کردن اولین اصل اساسی است. بهعلاوه ابتدای جملات انتقادی خود از جملات مثبت و ویژگیهای خوب او استفاده کنید. انتقاد را زمانی مطرح کنید که او عصبانی نیست؛ همچنین لازم نیست بر انتقاد خود تاکید داشته باشید و آن را به او تحکیم کنید. شما فقط انتقاد خود را مطرح کنید، پذیرفتن یا نپذیرفتنش را به همسرتان بسپارید.
با توجه به مطالعه مطلب بالا امیدواریم متوجه شده باشید که چگونه این اختلافات و دعواها را مدیریت و حل کنید.به امید آن روز که هیچ زن و شوهری باهم اختلاف و مشکل نداشته باشند و با دل خوش بایکدیگر زندگی کنند.
موفق و سرزنده باشید.